RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Pečená ryba v soľnej krusteZobraziť galériu

Pečená ryba v soľnej kruste

Pečená ryba v soľnej kruste

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 30 minut


pevné morské vypitvané ryby (morský vlk alebo pražma kráľovská) 1–2 kúsky
nerafinovaná soľ (na rybu o váhe 900 g ryby cca 1,3 kg soli) 2–3 kg
farebné korenie (môžeme vynechať) 3–6 lyžíc

 

Soľ môžeme premiešať s korením.

Pokiaľ máme radi rybu s kožou, zbavíme ju šupín, v opačnom prípade môžeme nechať rybu iba očistenú a vypitvanú so šupinami.

Na dno hrubostenného hrnca rozotrieme 5cm vrstvu morskej soli. Položíme na ňu osušenú rybu a zakryjeme ďalšou vrstvou soli, ktorú následne ppostriekáme vodou.

Takto pripravený pokrm pečeme pri 220 °C asi 30 minút. Po upečení rozdrvíme soľnú krustu malým kladivkom. Rybu vyberieme vcelku, odstránime prebytočnú soľ a ihneď podávame.

 ---------- 

Podávame ihneď napríklad s dusenou zeleninou.

 ---------- 

Soľná krusta zachová aromatickú rybiu chuť a šťavnatosť. Spečená vrstva soli v nej udrží šťavu a dodá chuť, a pritom nebude presolená. Avšak hneď po upečení je nutné rybu z krusty vybrať.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >