RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm. S Daliborom Navrátilom je to hračka. Ako on sám hovorí "Varenie musí byť čo najjednoduchšie, aby vynikla správna chuť pripravovaného pokrmu."


Bravčová panenka

Bravčová panenka

200 g bravčovej panenky
1 kukuričný klas
100 g karfiolu
2 plátky sušenej šunky
1 jarná cibuľka
6 dkg nivy (modrý syr)
Olivový olej (panenský)
suroviny

Postup

Na olivovom oleji opečieme 2 cm široké plátky bravčovej panenky po dobu 2 min. z každej strany. Potom položíme šunku na panvicu a na ňu mäso, nakrájame na plátky nivu, položíme na bravčové medailónky a vložíme do predhriatej rúry (200 °C) cca na 4 min. Do hrnca nalejeme vodu a pridáme limetku (najskôr vytlačíme), tymián a trochu olivového oleja. Do nadstavby vložíme karfiol, kukuricu a jarnú cibuľku cca na 8 min., všetko osolíme až na konci.