RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Pohanková sekanáZobraziť galériu

Pohanková sekaná

Vegetariánska sekaná z pohanky

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 70 minút


Pohanka 200 g
Cibuľa  100 g
Mrkva  100 g
Zeler  50 g
Vajcia 1 ks
Olej  50 ml
Majoránka podľa chuti
Cesnek  2 strúčky
Soľ, korenie podľa chuti
Maslo na vymazanie formy  


Pohánku uvaríme podľa návodu na obale výrobcu.
 
Nakrájanú cibuľu restujeme na oleji s nastrúhanou mrkvou a zelerom do zlatista. Premiešame s uvarenou pohánkou, pridáme prelisovaný cesnak, vajcia, osolíme, okoreníme a pridáme majoránku.
 
Dôkladne premiešanú zmes vložíme do maslom vymastenej formy a pečieme pri 180°C cca 40minút. Potom môžeme sekanú vyklopiť a dopiecť v rúre na farbu do zlatista.
Podávame na peknom tanieri za tepla aj za studena.
- Namiesto masla môžeme vymazať pekáč masťou.
- Ak nechceme mať sekanú vyložene vegetariánsku, pridáme do zmesi nakrájanú slaninu alebo údené mäso.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >