RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Perníkové muffinyZobraziť galériu

Perníkové muffiny

Perníkové muffiny

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 12 | Čas: 20 minút +


Cesto:  
Rastlinný tuk 150 g
Kryštálový cukor 100 g
Polohrubá múka 200 g
Kypriaci prášok 1 lyžička
Vajcia 3 ks
Perníčky 5 ks
Krém:  
Rastlinný tuk 150 g
Práškový cukor 100 g
Perníkové korenie 1 lyžička
Zdobenie:  
Práškový cukor  
Rozlámané perníčky 2ndash;4 kusy

 

Rastlinný tuk rozšľaháme s cukrom. Postupne ku zmesi pridávame všetky vajcia a vymiešame dohladka. Potom pridáme preosiatu múku, kypriaci prášok a vypracujeme hladké cesto, nakoniec vmiešame nalámané perníčky.
Rúru predhrejeme na 180 °C. Formu na 12 muffinov vyložíme papierovými košíčkami a naplníme ich do dvoch tretín cestom. Pečieme cca 25 minút. Po upečení muffiny necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme krém: rastlinný tuk rozšľaháme s práškovým cukrom a nakoniec zašľaháme perníkové korenie. Krém necháme v chladničke chvíľu stuhnúť. Vychladené muffiny zdobíme krémom s pomocou vrecka alebo zdobičky. Krém zdobíme špirálovito na povrch muffinu a ozdobíme nalámanými kúskami perníčka. Nakoniec hotové muffiny pocukrujeme práškovým cukrom.

 ---------- 

Muffiny podávame pocukrované práškovým cukrom.
 

 ---------- 

Namiesto rastlinného tuku môžeme použiť maslo.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >