RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


LatkesZobraziť galériu

Latkes

Židovské zemiakové placky latkes zo sladkých zemiakov

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 60 minút


sladké zemiaky 650 g
čučoriedky 200 g
plnotučný biely jogurt 100 g
zelené jablká 5 ks
cibuľe 2 ks
strúhanka 60 g
vajce 2 ks
cukor 80 g (+ lžička navíc)
prášok do pečiva 1 lžička
celá skořica 1 ks
rastlinný olej na smaženie  
citrón ½
soľl  
korenie  

 

Olúpané jablká zbavené jadrovníka nakrájame na kocky, vložíme ich do hrnca, pridáme škoricu, citrónovú šťavu a cukor a všetko na miernom ohni varíme 20 minút, aby jablká zmäkli, ale nerozpadali sa. Pridáme umyté čučoriedky a varíme ďalších 5 minút. Potom stiahneme z platne a zmes necháme asi 15 minút vychladnúť.
 
Sladké zemiaky a cibuľu olúpeme a nastrúhame. Všetko vložíme do misy, pridáme strúhanku, vajcia, prášok do pečiva, 1 lyžičku cukru, soľ, korenie a všetko dobre premiešame.
 
Na panvici rozohrejeme rastlinný olej a po lyžiciach doň vkladáme zmes a opekáme asi 8 minút z oboch strán, kým sa zemiakové placky nezafarbia dozlatista.
 
Necháme odkvapkať na papierovej utierke a podávame teplé spoločne s omáčkou z jabĺk, čučoriedok a s jogurtom.
 
 ----------

Latkes podávame teplé s jablčno - čučoriedkovou zmesou a s jogurtom.

 ---------- 

Pokiaľ sú zemiaky po nastrúhaní veľmi šťavnaté, vytlačíme vodu cez bavlnenú uterku a zbavíme ich tak čo najviac tekutiny.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >