RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Cuketové bramboráčkyZobraziť galériu

Cuketové bramboráčky

Cuketovo zemiakové placky s kozím syrom a žeruchou

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 6 | Čas: 50 minút


Zemiaky   500 g
Cuketa    500 g
Ovsené vločky   100 g
Vajcia    2 ks
Cesnak   3 strúčky
Múka hladká   50 g
Soľ, korenie  
Majoránka   1 lyžička
Olej slnečnicový  150 ml
Kozí syr    300 g
Žerucha    1 vanička
Olivový olej   20 ml


Zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Cuketu nastrúhame nahrubo a zmiešame v mise s vločkami. Necháme asi pol hodiny stáť, aby vločky nasiakli. Potom pridáme vajce, múku, pretlačený cesnak, soľ, korenie a majoránku a vymiešame cesto.
 
Na panvici alebo v lievanečníku na strednom plameni zohrejeme olej. Potom na ňu po lyžici až dvoch dávame cesto a tvarujeme z neho placky. Pečieme ich z oboch strán dozlatista. Upečené zemiakové placky kladieme na papierovú utierku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Mäkký kozí syr roztlačíme vidličkou, pridáme pár kvapiek olivového oleja a nasekanú žeruchu. Môžeme aj ľahko osoliť. Hotovú zmes kladieme lyžičkou na hotové zemiakové placky a ihneď podávame.

Podávame na peknom, predhriatom tanieri.

- Do placiek môžeme použiť namiesto sušenej majoránky treba majoránku čerstvú
- Zemiakové placky môžeme vylepšiť napríklad tým, že na kozí syr ešte položíme plátok údeného lososa.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >