RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Conchiglioni plněné sýremZobraziť galériu

Conchiglioni plněné sýrem

Conchiglioni plněné sýrem, cuketou a mátou

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 45 minút


Cestovinové lastury (conchiglioni rigati) 250 g
Cibuľa 1ks
Cuketa 2 ks
Cesnak (bez výhonkov) 2 strúčiky
Čerstvá mäta 8 zväzkov
Čerstvý taliansky syr ricotta 300 g
Strúhaný parmezán 100g
Olivový olej  
Soľ  
Čersvé mleté korenie


Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno, umyté cukety najemno nastrúhame. Na 2 lyžiciach rozpáleného oleja opražíme na pánvici cibuľu, pridáme cuketu a 10 minut restujeme na miernom ohni. Cuketu v panvici osolíme, okoreníme a ochutíme rozmačkaným cesnakom.

Medzitým umyjeme a osušíme polovicu zväzkov mäty, lístky natrháme a najemno nasekáme otrháme a najemno nasekáme, zvyšné zväzly odložíme na ozdobenie. Panvicu odstavíme z ohňa a do zmesi primiešame nasekanú mätu.

Cěstoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody do polomäkka ("al dente"), postupujeme podľa návodu na balení. Polovicu syra ricotta roztlačíme vidličkou, primiešame do cuketovej zmesi a tou potom naplníme uvarené lastúry.

Lastúry ukladáme jednu vedľa druhej do tukom vymazanej zapekacej misy, povrch posypeme zvyšnou roztlačenou ricottou a prekryjeme alobalom. Plnené lastúry pečieme 20 minút v rúre predohriatej na 180°C. Potom sejmeme alobal, povrch posypeme parmazánom a všetko ešte krátko zapečieme.

Cestoviny ozdobíme zvyšnými lístkami mäty a podávame horúce. 

- Protože plnenie cestovín je pomerne pracné, odporúčame zvoliť čo najväčšie tvary, lastúrky nie sú podmienkou.
- Kto vôbec nechce strácať čas plnením jednotlivých kúskov, ten jednoducho uvarené cestoviny premieša s náplňou a všetko spoločně zapečieme podľa uvedeného postupu - chut` se nezmění, len výsledok bude menej efektívny.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >