RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Paštéta z čiernej fazule a pečenej hlivyZobraziť galériu

Paštéta z čiernej fazule a pečenej hlivy

Paštéta z čiernej fazule a pečenej hlivy

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 10 | Čas: 90 minut


černa fazuľa 120 g
hliva ustricová 300 g
červená cibuľa 1 kus
cesnak 5 strúčikov
sušený tymián 1 lyžička
sušený rozmarín 1 lyžička
extra panenský olivový olej 4 lyžice
sojová omáčka Tamari 4 lyžice
vlašské orechy 80 g
mletý muškátový kvet štipka
morská soľ 1 lyžička
údená paprika 1 lyžička
mleté chilli ½ lyžičky
citronová šťáva 2 lžíce
čerstvá pažitka  

 

Fazuľu je potrebné pred úpravou na 12 hodín namočit. Po uplynutí tejto doby vodu zlejeme, fazuľu prepláchneme, uvaríme do mäkka a scedíme. Časť si odložíme bokom na zdobenie.

Rúru predhrejeme na 170 °C. Hlivu a čerrvenú cibuľu očistíme, nakrájame na väčšie kúsky, vložíme do pekáča, posypeme štyrmi nahrubo nasekanými strúčikmi cesnaku a bylinkami, a zmes zalejeme olivovým olejom a sójovou omáčkou. Všetko následne premiešame a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút do zlata. 

Vlašské orechy opražíme nasucho v panvici a necháme vychladnúť rovnako ako upešenú zmes. 

Vychladnutú fazuľu, hubovú zmes a orechy vložíme do mixéra, pridáme muškátový kvet, soľ, údenú papriku, mleté chilli a citrónovú šťavu. Zalejeme asi 100ml čerstvej vody a rozmixujeme. Nakoniec pridáme nadrobno nasekanú pažítku , roztlačený strúčik cesnaku a celú zmes premiešame.

 ---------- 

Paštétu podávame na pečive, posypanú dalšími najemno nasekanými ořechami a ozdobené čerstvými bylinkami.

 ---------- 

Pre prípravu receptu môžeme použiť hotovú čiernu fazuľu v konzerve 400g. 


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >