RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Zemiakové kroketyZobraziť galériu

Zemiakové krokety

Zemiakové krokety so špenátovou náplňou

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 3 | Čas: 20 minút


Zemiaková kaša 500 g
Mladý špenát  100 g
Vajce  2 ks
Kukuričná strúhanka 50 g
Olej na vyprážanie  


Umytý špenát sparíme alebo podusíme v panvici a necháme vychladnúť. 

Vajce rozdelíme na žĺtka a bielka.

Zemiakovú kašu dochutíme soľou a korením (ak je potrebné) a zmiešame ich zo žĺtkami a špenátom. Pomocou polievkovej lyžice odkrojíme kúsky zemiakového cesta a rukami z neho vytvárame podlhovasté krokety. Hotové krokety obalíme v rozšľahaných bielkach a v strúhanke.

V panvici rozohrejeme dostatočné množstvo oleja a krokety na ňom postupne osmažíme približne 3 minúty dozlata. Hotové krokety necháme ležať na papierovej utierke, ktorá odsaje prebytočný tuk. 



Podávame ako prílohu k dusenému mäsu,ako doplnok k zeleninovému ľalátu alebo len ako chuťovku. Krokety môžeme dochutiť tiež nastrúhaným syrom, napríklad parmezánom. 
- Pre lepší výsledok môžeme krokety obaliť dvakrát. Namiesto kukuričnej strúhanky môžeme použiť obyčajnú.  

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >