RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Špagety BologneseZobraziť galériu

Špagety Bolognese

Jednoduché špagety Bolognese

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 200 minút


Hovedzí krk jemne mletý 500 g
Červená cibuľa stredná 2 ks
Mrkva 200 g
Paštrnák 200 g
Stonkový zeler svetlá časť 200 g
Zeler 150 g
Olivový olej 2 dcl
Drvené paradajky 300 g
Špagety 520 g
Parmezán 80 g
Cesnak 4 strúčiky
Červené víno 4 dcl
Veľkolistý petržlen vetvička
Soľ, korenie podľa chuti

Koreňovú zeleninu, stopkový zeler, cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na čo najmenšie kocky. Na rozpálenú panvicu nalejeme ¾ olivového oleja, pridáme koreňovú zeleninu, cibuľu, cesnak a zosklovatíme. Približne 8 minút. Potom pridáme mäso a orestujeme. Pridáme drvené paradajky, osolíme, okoreníme, podlejeme červeným vínom a na miernom ohni dusíme domäkka, približne 3 hodiny. V priebehu podlievame vodou.

Do hrnca nalejeme vodu, mierne presolíme, asi ako je slaná morská voda. Privedieme k varu. Nasypeme špagety a uvaríme. Špagety by mali byť po uvarení na skus. Vylejeme a len teraz zmiešame so zvyšným olivovým olejom.

Parmezán nakrájame pomocou škrabky a urobíme z nich hobliny. Do hlbokého taniera dáme hniezdo z uvarených špagiet na ktoré položíme pripravené ragú. Zdobíme parmezánovými hoblinami a nahrubo nasekaným veľkolistým petržlenom.
 
Podávame v hlbokom taniery alebo miske.

- Ak nemáte kvalitné chutné čerstvé paradajky, použite radšej drvené.
- Veľkolistý petržlen môžete nahradiť bazalkou.
- Pri príprave pokrmu používajte panenský olivový olej.
- Ak môžete, kúpte si špagety chladené, sú chutnejšie.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

PASTA LTSS2417 PASTA
LTSS2417
LEILA LT5002 LEILA
LT5002

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >