RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


ŠiškyZobraziť galériu

Šišky

Fašiangové šišky

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 20 | Čas: 120 minút


Suroviny na 20 šišiek
Hladká múka 500 g
Kryštálový cukor 50 g
Maslo    50 g
Žĺtky 4 ks
Droždie 30 g
Rum    50 ml
Mlieko    250 ml
Olej na vyprážanie 250 ml
Lekvár 200 g
Soľ  
Kôra z jedného citróna
Práškový cukor

Droždie rozdrobíme a zmiešame v miske s cukrom, s trochou mlieka a lyžicou múky. Takto pripravený kvások necháme v teple vykysnúť.

V mise vymiešame maslo so zvyšným cukrom na penu, potom postupne pridávame žĺtky jeden po druhom. Starostlivo rozmiešame a pridáme nakysnutý kvások, citrónovú kôru, soľ, múku a zvyšok mlieka. Všetko poriadne vymiesime na vláčne cesto a necháme prikryté v teple cca 30 minút vykysnúť.


Na jemne pomúčenej pracovnej doske vykysnuté cesto rozvaľkáme na asi 1 cm hrubú vrstvu. Pohárom naznačíme kolieska tesne vedľa seba, aby sme nemali moc okrajkov.


Na polovicu koliesok nakladieme lyžičkou trochu lekváru. Druhú polovicu koliesok dokrojíme až na dosku a postupne ich kladieme na kolieska s lekvárom. Starostlivo okraje pritlačíme a ešte raz ich vykrojíme pohárom, okraje sa krásne spoja a budú hladké. Šišky zľahka poprášime múkou a necháme ešte asi 15 minút kysnúť.


Nakysnuté šišky vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista asi 5 minút. Vypražené šišky vyberieme a položíme na papierový obrúsok odkvapkať.


Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať


- Lekváru nedávame do šišiek veľa, aby nám pri vyprážaní neklesali ku dnu.
- Na pocukrenie šišiek môžeme použiť práškový cukor zmiešaný s vanilkovým.


Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

WOOD LT3976 WOOD
LT3976
STRIPE LT0011 STRIPE
LT0011
DINE LT9002 DINE
LT9002

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >