RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Sedliacka zemiaková polievka so sušenými hubamiZobraziť galériu

Sedliacka zemiaková polievka so sušenými hubami

Jednoduchá, rýchla polievka zo zemiakov, sušených hríbov a zeleniny.

Obtiažnosť: veľmi nízka | Porcie: 4 | Čas: 50 minút


Zemiaky 300 gr
Karotka 150 gr
Paštrnák 100 gr
Kel 100 gr
Cibuľa 1 stredná
Sušené hríby hrsť
Cesnak 2 strúčiky
Kurací vývar 1,2 l
Maslo 60 gr
Kmín celý ½ moka lyžica
Soľ, korenie podľa chuti

Koreňovú zeleninu, zemiaky, cibuľu a cesnak ošúpeme, umyjeme a nakrájame. Sušené hríbiky cez noc namočíme do studenej vody a necháme ich v chladničke.

V kastróliku rozohrejeme maslo, pridáme rascu, na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, zosklovatíme. Podlejeme vývarom, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, na väčšie rezance nakrájanú kapustu a vody zbavené hríby. Všetko varíme do mäkka.

Dochutíme soľou, podľa potreby korením a na záver roztlačeným cesnakom.

Polievku nalejeme do pekného, predhriateho taniera. Môžeme dozdobiť nahrubo nasekaným čerstvým veľkolistým petržlenom.

- Používajte karotku, má v sebe viac cukru a betakaroténu, polievka bude vďaka nej chutnejšia
- Kel môžeme nahradiť bielou hlávkovou kapustou
- Ak máte čerstvé huby, použite ich namiesto sušených, polievka bude voňavejšia
- Kurací vývar môžete nahradiť zeleninovým vývarom - vegetariánska forma
- Polievku môžete zahustiť kvalitnou maslovou zápražkou

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

CARMEN LT5001 CARMEN
LT5001

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >