RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


RostbífZobraziť galériu

Rostbíf

Anglický rostbíf s pikantnou omáčkou

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 40 minút


Hovädzí roštenec 2 kg
Dijonská horčica 100 g
Olivový olej   50 ml
Worcester   30 ml
Soľ, korenie  
   
Omáčka:  
Majonéza   200 g
Kečup    50 g
Tabasco    
Worcester
Sójová omáčka


Mäso očistíme od blán a tuku, potom dôkladne votrieme marinídu, ktorú sme si pripravili z horčice, oleja, worcesteru, soli a čerstvo namletého korenia. Necháme marinovať minimálně dve hodiny.

Mäso sprudka opečieme na pamvici zo všetkých strán, preložíme na pekáč, alebo mriežku a vložíme do rúry. Pečieme pri 150 °C asi pol hodiny. Ak máme dosť času na prípracu, pečieme na 65 °C cca 2 hodiny. Po dopečení vyberte rostbíf z rúry a nechajte mäso ešte asi 15 minút stáť, aby se nám v mäse krásne rozložila šťava.. Mäso bude nádherne šťavnaté, ani nedopečené, ani prepečené.

Ak máte vpichový teplomer, tak na stupeň stredne krvavé by mäso malo mať vnútornú teplotu 60°C.
Na stupeň stredne prepečené stupeň 65°C a na úplne prepečené stupeň 70°C. 

Omáčka:
Majonézu zmiešame s kečupem, pridáme lyžičku worcesteru, pár kvapiek sójovej omáčky a pár kvapiek tabasca.

Dôkladne premiešame a podáváme k rostbífu.



Po upečení krájame rostbíf ostrým nožem na tenké plátky

- Čas peččenia je len orientačný, záleží hlavne na veľkosti a váhe mäsa, ktoré pečiete. Naozaj spoľahlivým pomocníkom je vpichový teplomer.
- Ak je roštenec nízky, alebo mäso nedrží tvar, môžeme ho pripevniť povrazom
- Do pikantnej omáčky môžeme pridať nasekané kapary.
- Pri marinovaní môžeme k mäsu pridať pár zväzkov tymiánu a rozmarínu a potom všetko společne opiecť na panvici.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

CERAMIC LT1066 CERAMIC
LT1066
BAMBOO LT2061 BAMBOO
LT2061
AIR LT6012 AIR
LT6012

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >