RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Pomarančová polievkaZobraziť galériu

Pomarančová polievka

Pomarančová polievka z červenej repy s quinoou

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 5 | Čas: 45 minut


červená repa 500 g
extra panenský olivový olej 50 ml
väčšia šalotka alebo červená cibuľa 1 ks
cesnak 2 strúčiky
sušený rozmarín 1 lyzička
perníkové korenie ½ lyzičky
sušený mletý zázvor ½ lyžičky
bobkový list 2 ks
morská soľ 1 menší lyžička
quinoa 1 lyžica
bio pomaranč 1 ks
sójový jogurt na ozdobu  
čerstvé listy petržlenu  
rostlinná smetana na zjemnění (není nutné)  

 

Repu oloupeme a nastruháme na hrubom strúhadle a na chvíľku odložíme stranou. Šalotku nakrájame nadrobno, cesnak nasekáme nahrubo a oba vložíme na rozehriatý olej a orestujeme do ružova. Ku koncu pridáme rozmarín, zázvor a perníkové korenie, a ešte niekoľko sekúnd restujeme. Potom zalejeme 1,5 l vody, pridáme pripravenú nastruhanú repu, bobkový list a soľ. Privedieme k varu a prikryté pokrievkou zvoľna varíme dalších asi 15 minút. Potom pridáme quinou a varíme ešte približne 12 minút. Nakoniec primiešame šťavu a kôru z pomaranča a necháme 10 minut dôjsť pod pokrievkou. Dochutíme soľou, prípadne zjemníme smotanou. 

 

Ozdobíme nasekaným petržlenom a lyžicou jogurtu. Podáváme s chlebovými krutónmi alebo môžeme polievku polévku posypať opraženými semiačkami

 ---------- 

Do jogurtu je možné vmiešať najemno nastrúhaný čerstvý. Do polievky možno miesto voňavého korenia pridať 2 l koreniacou zmesou Za‘atar.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >