RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Penne s restovanou zeleninou, mozzarellou a rukolouZobraziť galériu

Penne s restovanou zeleninou, mozzarellou a rukolou

Veľmi rýchle talianske penne Primavera

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 50 minút


Penne 800 g
Mladá malá cuketa 240  g
Baklažán 240 g
Cherry paradajky 200 g
Olivový olej 2 dcl
Mozzarella 2 ks
Rukola 100 g
Veľkolistý petržlen vetvička
Soľ, korenie podľa chuti

Zeleninu očistíme, umyjeme a osušíme. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu. Cuketu a baklažán nakrájame na polcentimetrové plátky, potom na hranolky a na kocky veľkosti 1 cm x 1 cm. Mozzarellu necháme odkvapkať a na polovicu roztrhneme. Veľkolistý petržlen umyjeme, osušíme a nahrubo presekneme.

Na rozpálenú panvicu nalejeme časť olivového oleja, v ktorom postupne orestujeme cuketu, baklažán. Potom pridáme paradajky, len zľahka 2 minúty orestujeme, osolíme a okoreníme.

Do hrnca nalejeme vodu, ktorú mierne presolíte - asi ako je slaná morská voda. Privedieme k varu, nasypeme cestoviny a uvaríme. Cestoviny by nemali byť rozvarené. Precedíme a len teraz zmiešame so zvyšným olivovým olejom. Cestoviny nasypeme k orestovanej zelenine, opatrne premiešame a dáme na tanier. Posypeme veľkolistým petržlenom, doprostred taniera dáme mozzarellu a rukolu vychutenú olivovým olejom a soľou.
 
Penne podávame v hlbokom tanieri. Servírujeme s bagetkami.

 - Môžete použiť ktorékoľvek vami obľúbené cestoviny.
- Rukolu môžete nahradiť radichiem alebo čakankovým pukom.
- Veľkolistý petržlen môžete nahradiť za bazalku.
- V sezóne paradajok nemusíte používať cherry paradajky, ale klasické.
- Olivový olej na cestoviny použite až po uvarení a scedení cestovín.
- Pri príprave pokrmu používajte panenský olivový olej.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

PASTA LTSS2417 PASTA
LTSS2417

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >