RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Pečený slaný zemiakový koláč s cesnakom a majoránomZobraziť galériu

Pečený slaný zemiakový koláč s cesnakom a majoránom

Zemiakový koláč pripravovaný z cesta s roztlačeným cesnakom.

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 70 minút


Kvalitná polohrubá múka 500 gr
Droždie ½ kocky
Mlieko polotučné ¼ mlieka
Bravčová masť 125 gr
Zemiaky na varenie 250 gr
Soľ ½ čajovej lyžičky
Kmín celý 1 čajová lyžička
Majoránka sušená 2 čajové lyžičky
Cesnak 2 strúčiky
Žĺtky  2 kusy
   
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a na hrubom strúhadle nastrúhame. Dáme do misy, osolíme, premiešame a necháme pol hodiny odstáť, občas premiešame. Potom zemiaky zbavíme prebytočnej vody a do nastrúhaných zemiakov pridáme majoránku a rozmiešame.

Do múky preosiatej so soľou pridáme droždie, rascu, žĺtky a po častiach teplé mlieko, vymiešame na hladké cesto. Nesmie sa Vám lepiť na prsty. Prikryjeme utierkou a postavíme na teplejšie miesto v kuchyni. Cesto necháme vykysnúť asi 25 minút. Po vykysnutí do cesta pridáme nastrúhané zemiaky, rozotrený cesnak a rozpustenú masť. Prikryjeme utierkou a položíme na teplé miesto v kuchyni. Cesto nám bude kysnúť asi 30 minút.

Po vykysnutí, cesto dáme do formy na pečenie alebo pekáča a upečieme v rúre vyhriatej na 180°C 25 až 30 minút. Dĺžka pečenia závisí na kvalite rúry. Po upečení zemiakový koláč vyklopíme a potrieme vlažnou vodou.
Zemiakový koláč vyklopíme z formy, krájame na plátky a podávame na peknom tanieri :-)

- Nastrúhané zemiaky so soľou dôkladne zbavte vody
- Ak nemáte formu alebo pekáč s nepriľnavým dnom, použite papier na pečenie
- Bravčovú masť môžete nahradiť husou alebo kačacou masťou, minimálny obsah cholesterolu

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

CARMEN LT5001 CARMEN
LT5001

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >