RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Pečený pstruh Zobraziť galériu

Pečený pstruh

Pečený pstruh na mladom zelenom hrášku


Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 20 minút


Pstruh celý pitvaný 4 ks
Bylinky 50 g
Hráškové struky 600 g
Soľ, korenie podľa chuti
Citrón 1 ks
Maslo 100 g
Olivový olej 50 ml

Vypitvané pstruhy starostlivo opláchneme a osušíme utierkou. Osolíme (aj zvnútra), okoreníme a brucho pstruhov naplníme zmesou byliniek (tymian, petržlenová vňať, kôpor).

Na grilovaciu panvicu dáme papier na pečenie, aby sa pstruhy na panvicu neprilepili, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme pstruhy. Grilujeme z každej strany minimálne 5 minút. Potom pstruhy preložíme na plech, na každého položíme hrudku masla a dorobíme v rúre pri 170 °C cca 5-10 minút.

Prebrané hrachové struky vložíme do vriacej vody a necháme variť cca 2-3 minúty. Potom scedíme a struky vložíme do ľadovej vody zachladiť. Na panvici rozpustíme maslo a schladené odkvapkané struky orestujeme, ľahko osolíme a ihneď podávame s upečeným pstruhom.

Rybu pred podávaním pokvapkáme citrónom a podávame na peknom, predhriatom tanieri.


- Hrachové struky chladíme preto, aby zostali pri zahryznutí chrumkavé a krásne zelené.
- Ideálne je pridať do studenej vody ešte ľad.
- Pstruhy môžeme narezať nožom pozdĺž chrbtice, aby boli skôr hotové.
 


Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

BAMBOO LT2060 BAMBOO
LT2060

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >