RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Pečený pstruh v pergamenovom papilote s čerstvými bylinkami, limetkou a citrónomZobraziť galériu

Pečený pstruh v pergamenovom papilote s čerstvými bylinkami, limetkou a citrónom

Pečený pstruh trochu inak

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 45 minút


Čerstvý pstruh a 250 g 4 ks
Citrón 1 ks
Čerstvý tymián snietka
Čerstvý rozmarín snietka
Panenský olivový olej 1 dcl
Maslo 60 g
Soľ, korenie podľa chuti



Pstruha pod tečúcou vodou umyjeme, zbavíme slizu a papierovými obrúskami osušíme. Ostrým nožom na troch miestach narežeme kožu, do ktorej vložíme na polovičné kolieska nakrájaný citrón.

Medzi citrón a kožu vložíme tymian a rozmarín. Osolíme po povrchu, ale aj v brušnej dutine a soľ rozotrieme. Pripravené pstruhy položíme na pergamenový papier, papier na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a na pstruha položíme na plátky nakrájané maslo.

Cez pstruha prehneme vrstvu papiera na pečenie, odstrihneme a pomocou povrazu na oboch stranách zviažeme. Do papiera na pečenie dávajte vždy len dva pstruhy.

Pstruha podávame na peknom, predhriatom tanieri.

- Takto môžete pripravovať aj iné sladkovodné a morské ryby (morský vlk, lieň, sivoň)
- Byliniek dávajte ako šafránu, v papilote nadobúdajú na intenzite chuti a vône.
- Takto pripravené papiloty so pstruhom môžeme piecť v rozohriatej rúre.
- Po upečení a otvorení papilotu pstruhy podlejeme výpekom z masla a olivového oleja.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >