RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


 Správne pečené kura s maslomZobraziť galériu

Správne pečené kura s maslom

Chrumkavé, správne pečené kura, jednoduché na svoju prípravu.

Obtiažnosť: veľmi nízka | Porcie: 4 | Čas: 60 minút


Chladené kvalitné kura  1 kus cca 1 ½ kg
Maslo živočíšne 125 gr
Soľ 1 polievková lyžica
Voda ½ l

Očistené, chĺpkov zbavenej kurča položíme na chrbát. Na väčšie kúsky nakrájané tuhé maslo vsunieme medzi mäso a kožu. Maslom plníme len prsia a stehná. Konce stehien kurčaťa zviažeme kuchárskym špagátom. Kura výdatne osolíme, položíme chrbtom na rošt a dáme do vyhriatej rúry na 180°C.
Pečieme približne 1 hodinu. Čas pečenia závisí na veľkosti kurčaťa. Pod rošt s kuraťom vložíme pekáč s vodou, do ktorého nám bude odkvapkávať maslo, ale aj šťava z pečeného kurčaťa.

Pečené kura s maslom rozštvrtíme a podávame na pekný, predhriaty tanier. Servírujeme s klasickou prílohou.

- Kurča pečené na rošte bude chrumkavé po celom obvode
- Počas pečenia kura nepodlievame, pri otváraní rúry si vyvetráme prirodzenú vlhkosť z kurčaťa
- Pri častom podlievaní nám rúra chladne, kura nepečieme, ale dusíme
- Nebojte sa kurča výdatne nasoliť
- Takto kura piekli aj naše babičky

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >