RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Mrkvový koláčZobraziť galériu

Mrkvový koláč

Mrkvový koláč s limetkovým krémom

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 8 | Čas: 90 minút


Cesto:  
Špaldová múka 170 g
Cukor trstinový 250 g
Vajce 5 ks
Maslo 250 g
Mrkva 250 g
Pomaranč/šťava 1 ks
Prášok do pečiva 1 ks
Mandle olúpané 200 g
Mletá škorica 1 kávová lyžička
Mletý zázvor 1/2 kávovej lyžičky
Mleté klinčeky štipka
Muškátový oříšek štipka
Jedlá soda štipka
   
Krém:  
Mascarpone 100 g
Lučina 200 g
Limetky/šťava+kôra 2 ks
Cukor múčka 85 g


V mise si vyšľaháme maslo, hnedý cukor, žĺtky a šťavu z pomaranča. Postupne pridávame žĺtky z 5 vajec. Potom vmiešame špaldovú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, nasekané mandle, škoricu, klinčeky, muškátový oriešok, mletý zázvor a nahrubo nastrúhanú mrkvu. Starostlivo premiešame a nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný sneh z 5 bielkov.
 
Okrúhlu formu vyložíme papierom na pečenie, vymažeme cez papier maslom a nalejeme pripravené cesto. Pečieme v predhriatej rúre na 180° asi 50 minut.
 
Na krém zmiešame uvedené ingrediencie, pridáme nastrúhanú kôru z 2 limetiek a vychladnutý koláč dôkladne potrieme. Nakoniec môžeme ozdobiť plátkami mandlí.

Zdobíme čerstvou mätou a múčkovým cukrom


- Namiesto mandlí môžeme použiť nasekané lieskové orechy.
- Do tortovej zmesi môžeme pridať aj v rume namočené hrozienka
- Mrkvu môžeme vopred orestovať na masle s trochou cukru a citrónovej šťavy.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

CARMEN LT5006 CARMEN
LT5006

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >