RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Mandľový koláč s čerešňamiZobraziť galériu

Mandľový koláč s čerešňami

Mandľový koláč s čerešňami

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 8 | Čas:


Kryštálový cukor 220g
Mletá vanilka 0,5
Vajcia 4 ks (m)
Celozrnná hladká múka 120 g
Celozrnná pšeničná múka 300 g
Nastrúhaná citrónová kôra Z ½ citrónu
Mleté mandle 120 g
Niekoľko kvapiek mandľového extraktu  
Čerešňovica 1 ndash; 2 lyžice
Tmavé čerešne 450 g

 

Otváraciu tortovú formu s priemerom 24 cm vymažeme a vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 °C. Čerešne rozpoltíme ostrým nožom a vyberieme kôstky. Maslo s cukrom spolu vyšľaháme do peny a k zmesi postupne po častiach votrieme vajcia. Ku koncu spolu s vajcami pridáme 1 až 2 lyžice múky. Potom pridáme citrónovú kôru a navrch pridáme preosiatu zostávajúcu múku so štipkou soli a kypriacim práškom a tiež votrieme. Na záver votrieme ešte mandle, extrakt a čerešňovicu. Ak je to potrebné, nariedime vzniknuté cesto trochou vlažnej vody, aby bolo skôr redšie. Pridáme polovicu čerešní, zmes presunieme do formy a uhladíme povrch. Zostávajúce čerešne rozdelíme navrch cesta a trochu ich do neho vtlačíme. Poprášime lyžicou cukru, vložíme do rúry a pečieme 50 až 55 minút. Pokiaľ povrch príliš rýchlo zhnedne, voľne ho prikryjeme alobalom alebo papierom na pečenie. Pečieme tak dlho, až bude stred koláča pevný na dotyk. Necháme 15 minút chladiť vo forme, potom vyklopíme na mriežku na dochladenie. Podávame poprášené trochou práškového cukru.

 ---------- 

Kúsok koláča podávame poprášený trochou práškového cukru.

 ---------- 

Pri príprave treného cesta dbajte na dostatočnú teplotu v priestore. Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu. Vďaka tomu, pri postupnom spojovaní potrebných surovín, nebude dochádzať k teplotným výkyvom, ktoré by mohli nevhodne ovplyvniť prípravu a vlastnosti cesta.
 


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >