RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Makovo-citrusové bábovičkyZobraziť galériu

Makovo-citrusové bábovičky

Makovo-citrusové bábovky

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 17 | Čas: 50 minut


limetka 3 ks
hladká múka 325 g
prášok do pečiva 2 lyžičky
mak (nemletý) 40 g
krupicový cukor 200 g
vejce 2 ks
mlieko 120 ml
biely jogurt 125 g
rastlinný olej na pečenie 4 lyžice
tuk na vymazanie formiček  
múka na vysypaní formiček  

 

Rúru necháme predhriať na 200 °C a medzitým dôkladne vymažeme formy na muffiny tukom a vysypeme múkou.

Limetky umyjeme horúcou vodou, osušíme a kôru najemno nastrúhame. Potom z limetiek vymačkáme asi 8 lyžíc šťavy. Múku, prášok do pečiva, mak a 125 g cukru premiešame v mise. V druhej mise umiešame mlieko, vajce, jogurt, olej, 1 lyžicu limetkové kôry a 2 lyžice šťavy. Tieto zmesi následne dôkladne premiešame a hotové cesto rozložíme do formiček na muffiny, vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme do zlata asi 25 minút.

Zvyšok limetkovej šťavy (6 lyžíc) a cukor (75 g) uvaríme na sirup – oribližne 2 minúty. Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť, potom primiešame zvyšok liemtkovej kôry.

Hotové bábovky uvolníme z foriem a povrch niekoľkokrát prepichneme špáradlom. Prelejeme ich sirupem a necháme vsiaknuť.

 ---------- 

Hotové bábovky sa podávajú teplé alebo studené jako dezert.

 ---------- 


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >