RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


LievanceZobraziť galériu

Lievance

Lievance s čučoriedkovou omáčkou

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 60 minút


Mlieko    500 g
Vajce    3 ks
Hladká múka   500 g
Droždie    20 g
Citrónová kôra  z jedného citróna
Soľ štipka
Cukor    50 g 
Čučoriedky mrazené  300 g
Olej    100 g
Tvaroh tučný   250 g
Kyslá smotana  150 g


Z droždia, lyžice cukru, lyžice múky a trochy vlažného mlieka pripravte kvások a nechajte cca pol hodiny kysnúť.
 
Preosiatu múku nasypte do misy, prilejte vykysnutý kvások, nastrúhanú citrónovú kôru, vajcia, zvyšné vlažné mlieko a zvyšok cukru. Osoľte a premiešajte. Nechajte ešte aspoň 20 minút kysnúť.
 
Mrazené čučoriedky necháme pokojne cez noc vysypané v sitku, aby sa roztopili a odkvapkala z nich šťava.
Šťavu dáme do rajnice, prisypeme cukor a prevaríme do sirupu.
 
Keď je šťava zvarená, zľahka vmiešame čučoriedky a spoločne chvíľku prevaríme, aby sa čučoriedky a šťava spojili.
 
Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, pridáme cukor a podľa chuti vmiešame čučoriedky so šťavou.
 
Lievančeky smažíme na oleji na rozpálenej panvici po oboch stranách do zlatista.

Zdobíme čučoriedkovou omáčkou a pocukrujeme práškovým cukrom

- Ak chceme mať šťavy v čučoriedkach viac, neprevárame ju úplne do sirupu a pred pridaním čučoriedok do šťavy zahustíme ľahko šťavu solamylom rozmiešaným v studenej vode

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >