RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Kuracie supréme Zobraziť galériu

Kuracie supréme

Kuřecí supréme plněné ricottou s fenyklovým salátem s citrusy

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 40 minút


Kuracie prsa  800 g
Ricotta   200 g
Pažitka   10 g
Olej   50 ml
Soľ, korenie podľa chuti
   
Šalát:   
Fenykel   600 g
Pomaranče  3 ks
Orechy vlašské  50 g
Olivový olej  20 ml
Soľ podľa chuti


Syr ricottu premiešame s nasekanou pažítkou alebo čerstvými bylinkami, osolíme, okoreníme a preložíme do cukrárskeho vrecka.
 
Do kuracích pŕs urobíme z boku nožom kapsu a cukrárskym vrecúškom do pŕs nastriekame pripravenú a ochutenú ricottu. Prsia osolíme, okoreníme a opekáme na panvici kožou dole do zlatista. Prsia potom ešte vložíme do rozpálenej rúry a cca 15 minút dopekáme.
 
Fenikel nakrájame na jemné rezance, pridáme nasekané orechy, vytlačenú šťavu z dvoch pomarančov. Z posledného pomaranča okrájíme kôru a ostrým nožom vyrežeme mesiačiky bez bielej šupky a nakrájame na kúsky, ktoré pridáme do feniklového šalátu. Pridáme olivový olej a podľa potreby osolíme a prípadne pridáme cukor

Hotové kuracie prso servírujeme prekrojené a položené na feniklový šalát

- Zelené konce feniklu nevyhadzujeme, ale nasekáme najemno a vmiešame do šalátu.
- Kuracie prsia môžeme uzavrieť špáradlom alebo grilovacou ihlou aby nám syr nevytekal von

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >