RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Kura s mrkvou a hráškomZobraziť galériu

Kura s mrkvou a hráškom

Kura s mrkvou a hráškom z jedného hrnca

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 40 minút


Vykostené kuracie stehná    800 g
Cibuľa    1 ks
Mrkvička baby   300 g
Hrášok    300 g
Olej    50 ml
Múka hladká   50 g
Maslo    150 ml
Soľ, korenie podľa chuti


Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovata a potom pridáme na kúsky nakrájané vykostené kuracie stehná. Zarestujeme, osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Dusíme do polomäkka.
 
Potom pridáme karotku a hrášok a spoločne dusíme do mäkka. Ku koncu varenia zahustíme zmes maslovou zápražkou, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom a môžeme podávať.
Podávame na peknom, predhriatom tanieri.

- Takto môžeme pripravovať aj bravčové alebo morčacie mäso.
- Ak chceme mať pokrm bez múky, zvaríme šťavu na minimum a vmiešame studené maslo, ktoré nám jedlo zahustí.
- Ako príloha sú vhodné varené alebo pučené zemiaky

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >