RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Jablkový koláč s treným tvarohom pečený v lineckom cesteZobraziť galériu

Jablkový koláč s treným tvarohom pečený v lineckom ceste

Jednoduchá príprava jablčného dezertu

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 6 | Čas: 60 minút


Hladká múka 250 g
Cukor krupica (do cesta) 120 g
Cukor krupica (do tvarohu) 2 polievkové lyžice
Vajce 1 ks
Maslo 130 g
Žĺtok 1 ks
Jablká 4 ks veľké
Plnotučný tvaroh 250 g
Smotana 31% 1,5 dcl
Práškový cukor 2 polievkové lyžice (do jabĺk)
Škorica 1 mocca lyžička
Citrónová šťava z 1 ks
Hrozienka 2 polievkové lyžice
Rum 5 dcl


Zmäknuté maslo nakrájame na menšie kocky, ktoré dáme do misy s múkou. Pridáme jedno vajce, žĺtok a cukor. Vymiesime cesto, ktoré dáme do potravinárskej fólie a necháme 60 minút v chlade odpočinúť.

Jablká umyjeme, osušíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na väčšie kocky. Dáme do misy, pridáme škoricu, práškový cukor, citrónovú šťavu a zľahka premiešame.

Tvaroh dáme do misy, prisypeme hrozienka, najemno nastrúhanú kôru z dôkladne umytého citróna, smotanu, rum, cukor (podľa chuti) a spojíme v jednoliatu hmotu.

Vyberieme si cesto, a kúsok si oddelíme, aby nám zostalo na vrchný poklop. Do vopred vymastenej a vysypanej formy rozprestrieme cesto a to aj cez okraj formy. Nalejeme tvaroh, na ktorý položíme ochutené jabĺčka a všetko priklopíme zvyšným vyvaľkaným cestom. Spoje opatrne palcami a ukazovákmi spojíme, zlepíme.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C približne 40 minút. Dĺžka pečenia je závislá podľa výkonu Vašu rúry.

Po upečení jablkový koláč schladíme a potom posypeme práškovým cukrom

- Jablká môžete nahradiť hruškami.
- Do tvarohu môžete pridať oriešky.
- Do tvarohu môžete pridať semienka z čerstvej vanilky.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >