RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Grilovaný syr Halloumi Zobraziť galériu

Grilovaný syr Halloumi

Grilovaný syr Halloumi s marinovanou rukolou a cibuľovou marmeládou

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 20 minút


Sýr Halloumi 800 g
Olivový olej 50 ml
Rukola 200 g
Šaláty (rosso, biondo, frissé) 300 g
Cibuľová marmeláda 300 g
Limetka 1 ks
Parmezán 50 g
Sušené brusnice 50 g


Grécky syr Halloumi nakrájame na rovnomerné plátky, ľahko okoreníme a grilujeme na rozpálenej panvici na olivovom oleji z oboch strán dozlatista.
 
Rukolu zmiešame s natrhanými šalátmi, pokvapkáme olivovým olejom, šťavou z limetky a zľahka osolíme. Premiešame a servírujeme na tanier. Pridáme lyžicu cibuľové marmelády (viď. recept: husacie stehno s cibuľovou marmeládou) a poukladáme ugrilovaný syr.
 
Zľahka pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme sušenými brusnicami a hoblinami parmezánu.

Rukolu a šalát, marinujeme tesne pred podávaním, inak nám zvädne a nebudú pekné

- Korenie na syr podávame zásadne z mlynčeka, je aromatickejšie.
- Zmes šalátov môže byť pestrejšia, môžete pridať napr. Baby špenát, valeriánku, lístky repy alebo akékoľvek klíčky

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

CARMEN LT5001 CARMEN
LT5001
DINE LT9002 DINE
LT9002

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >