RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Gratinované smotanové zemiakyZobraziť galériu

Gratinované smotanové zemiaky

Gratinované smotanové zemiaky s parmezánom a treným cesnakom, ktoré sa pečú sami.

Obtiažnosť: velmi nízka | Porcie: 4 | Čas: 60 minút


Kvalitní brambory 1,2 kg
Smetana živočišná 31% 4 dcl
Mléko polotučné 3 dcl
Parmazán 100 gr
Česnek 4 stroužky
Muškátový oříšek špetka
Sůl, pepř dle chuti
Nelúpanej zemiaky dáme do misy, zalejeme vlažnou vodou a trikrát dôkladne premyte, hubkou očistíme. Scedíme a nakrájame na 3 milimetre hrubé plátky.

Do hrnca nalejeme smotanu, mlieko, soľ, korenie, trený cesnak, muškátový oriešok a za občasného miešania privedieme k varu. Pridáme nakrájané zemiaky, zavaríme a päť minút opatrne premiešavame. Nalejeme do zapekacej misy, vareškou zarovnáme, opatrne stlačíme a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 190° približne 50 minút.

V polovici pečenia posypeme najemno nastrúhaným parmezánom. Na povrchu by mali byť pečené zemiaky zlatisté.
 
Gratinované smotanovej zemiaky podávame na peknom, predhriatom tanieri.

- Zemiaky nelúpte, so šupkou sú chutnejšie
- Parmezán môžete nahradiť syrom čedar, gruyere
- Zemiaky môžete piecť aj v muffinových formách - pre pohodlnejšiu prácu po upečení
- V sezóne medvedieho cesnaku, nahraďte za klasický cesnak
- Ak budem pri pečení zemiaky príliš tmavé, dopekajte pod alobalom

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >