RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Frittata Rizi BiziZobraziť galériu

Frittata Rizi Bizi

Frittata Rizi Bizi

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 80 minút


dlhozrnná alebo guľatá ryža 100 g
soľ  
čerstvo vylúpaný alebo mrazený hrášok 200 g
cukrové lusky 100 g
veľká cibuľa (cca 200 g) 1 ks
olivový olej + olej na vymazanie formy 2 lyžice
hladkolistý petržlen 1 zväzok
tvrdý syr 60 g
vajce veľkosti M 8 ks
mlieko 150 ml
čierne mleté korenie  
kajenské korenie  
čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok  

 

Uvaríme ryžu v osolenej vode podľa návodu, zlejeme a necháme vychladnúť. Medzitým v malom množstve vody privedieme do varu hrášok, potom ho varíme 2–3 minúty, zlejeme a následne prudko schladíme.
 
Cukrové struky očistíme, umyjeme a blanšírujeme 1–2 minúty v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody. Potom ich scedíme, prudko schladíme a prípadne môžeme prepoliť. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a na oleji cca 5 minút zosklovatíme. Petržlenu operieme, otrepeme dosucha a nakrájame nadrobno a nastrúhame si syr. Rúru predhrejeme na 180 °C.
 
Uvarenú vychladnutú ryžu premiešame s pripravenými surovinami – cibuľou, hráškom, cukrovými strukmi, syrom, petržlenovou vňaťou – a všetko osolíme a bohato okoreníme. Okrúhlu alebo hranatú zapekaciu formu vymažeme trochou oleja a naplníme ryžovou zmesou. Rozšľaháme vajcia s mliekom, soľou a okoreníme čiernym korením, kajenským korením a muškátovým orieškom a túto zmes nalejeme na pripravenú ryžu a rovnomerne rozprestrieme. Takto pripravené pečieme vo vyhriatej rúre na strednom rošte cca 40 minút, kým frittata nestuhne.
 
 ----------

Hotovú frittatu vytiahneme z rúry a podávame horúcu.

 ---------- 

V prípade potreby frittatu na posledných 10 minút ľahko prikryjeme alobalom.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >