RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Flambovaný trhanec s jablkamiZobraziť galériu

Flambovaný trhanec s jablkami

Flambovaný trhanec pripravovaný ako hlavný pokrm.

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 30 minút


Hladká múka kvalitná 230 gr
Polotučné mlieko 400 ml
Vajce 8 ks
Rum 1 dcl
Práškový cukor 4 pol. lyžice
Cukor krupica 2 ½ pol. lyžice
Jablká pevné 2 ks
Hrozienka, sultánky 30 gr
Živočíšne maslo 70 gr
Soľ štipka

Jablká ošúpeme, rozkrojíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenké plátky. Do misy dáme preosiatu múku, mlieko, krupicový cukor, žĺtky, soľ a vymiešame v jednoliatu hladkú hmotu, ktorú necháme 30 minút v izbovej teplote odstáť. Z bielkov ušľaháme sneh a opatrne ho vmiešame do pripraveného cesta.

Na panvici rozohrejeme maslo, do ktorého pridáme nakrájané jablká a zľahka skaramelizujeme. Jablká by mali zostať mierne chrumkavé. Na jablká nalejeme polovicu cesta a na miernom ohni cesto necháme zozlatnúť. Počas pečenia prisypeme hrozienka. Potom cesto otočíme, necháme približne minútu zatiahnuť aj z tejto strany a pomocou vidličiek natrháme.

Trhanec pocukrujeme práškovým cukrom, necháme skaramelizovať. Panvicu zložíme z ohňa. Trhanec pokvapkáme horúcim rumom, zapálime, panvicu s trhancom vrátime späť na oheň a rum necháme vyhorieť. Trhanec dáme na tanier a opäť posypeme práškovým cukrom. Zvyšné cesto pripravíme rovnakým spôsobom.

Flambovaný trhanec s jablkami posypeme práškovým cukrom a podávame na peknom tanieri.

- Do cesta môžete pridať dve polievkové lyžice kyslej smotany, trhanec bude vláčnejší a lahodnejší
- Hrozienka môžete namočiť v rume, budú mäkšie
- Tento recept nepripravujte rýchlo a na prudkom ohni, cukor, ale aj jabĺčka by boli spálené, horké

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >