RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Kura dusené na červenom víne s krémovými šampiňónmiZobraziť galériu

Kura dusené na červenom víne s krémovými šampiňónmi

Veľmi jednoduché jedlo, ktoré sa po celý čas pripravuje v jednom hrnci.

Obtiažnosť: velmi nízka | Porcie: 4 | Čas: 50 minút


Žltomäsé alebo farmárske kura 1 ks
Červené víno suché 8 dc
Panenský olivový olej 1 dcl
Maslo živočíšne 100 gr
Hnedé šampiňóny 8 ks
Malé cibuľky, šalotky 8 ks
Cesnak olúpaný 8 ks
Karotka alebo mrkva 1 velká
Anglická slanina plátkovaná 100 gr
Kvalitný paradajkový pretlak 2 polievkové lyžice
Tymián snietka
Rozmarín snietka
Veľkolistý petržlen snietka
Bobkový list 4 ks
Sůl, pepř dle chuti

Kurča naporcujeme na 8 dielikov (fricassé). Osolíme, okoreníme a votrieme. Dáme do rajnice a zalejeme červeným vínom. Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska hrubé 1 cm. Cesnak a šalotku olúpeme. Hnedé šampiňóny nelúpeme a nezbavuje nožičky. V rozpálenom hrnci nasucho opečieme anglickú slaninu, ktorú po opečenie vyberieme. Do výpeku nalejeme olivový olej, rozohrejeme a postupne každú pripravenú zeleninu opečieme. Zeleninu po opečení dáme na tanier.

Kuracie mäso vyberieme z červeného vína a vo výpeku z anglickej slaniny a zeleniny sprudka opečieme. Vo výpeku orestujeme paradajkový pretlak, asi 3 minúty. Potom pridáme bylinky, zalejeme červeným vínom a na miernom ohni varíme domäkka. Do vzniknutej omáčky pridáme opečenú zeleninu a ešte 10 minút povaríme. Zelenina po uvarení musí zostať chrumkavá. Omáčku dochutíme podľa potreby soľou, korením, cukrom a na záver zjemníme maslom.
Toto jedlo sa podáva s chrumkavou francúzskou bagetou, zemiakovým pyré.

- Šampiňóny nelúpať, nezbavujte nožičky pri tepelnej úprave by vám mohli prasknúť, rozpadnúť sa
- Zeleninu nevarte po celú dobu tepelnej úpravy kurčaťa, bola by rozvarená. Po tepelnej úprave musí zostať chrumkavá.
- Olivový olej môžete nahradiť repkovým olejom alebo len maslom


Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

PRESTIGE LTSS2011 PRESTIGE
LTSS2011
CARMEN LT5001 CARMEN
LT5001

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >