RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Dúhový pstruhZobraziť galériu

Dúhový pstruh

Duhový pstruh na masle so šalátom z jabĺk a fenyklu

Obtiažnosť: nízká | Porcie: 4 | Čas: 45 min


duhový pstruh 4 filety
olivový olej na pečenie 2–3 lyžice
maslo 30 g 
citrón na zakvapkanie 1 ks
soľ  
čerstvo namleté štvorfarebné korenie  
   
Na šalát  
fenykel 2 buľvy
zelená jablká Granny Smith 2 ks
šalotka 1 ks
špenát alebo lístky cvikle hrsť
panenský olivový olej 50 ml
cukor 2 lyžice
šťava z citróna 1 ks
soľ  

 

Hotové filety osolíme a okoreníme. V panvici na rozohriatom oleji opečieme filety najskôr kožou dole cca 3 minúty. Potom do oleja pridáme maslo a rybu otočíme, ale z druhej strany pečieme len minútku.

Pripravíme si šalát – fenikel rozpolíme, odrežeme spodnú drevnatú časť a nakrájame na veľmi tenké plátky. Jablko tiež prepolíme, zbavíme jadrovníka a rovnako nakrájame na tenké plátky. Šalotku olúpeme a nakrájame na tenké rezance. Všetko vložíme do šalátovej misy, pridáme špenátové lístky a premiešame.

V inej miske si pripravíme zálievku na šalát – nalejeme olivový olej, pridáme cukor, citrónovú šťavu a vymiešame metličkou, pokiaľ sa všetko nespojí a nevytvorí sa hladká štruktúra. Zálievkou prelejeme pripravený šalát a rukami premiešame.
 

 ---------- 

Šalát servírujeme na tanieri s opečeným filetom pstruha. Dochutíme soľou, korením a pokvapkáme niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.
 

 ---------- 

Celé pstruhy môžeme tiež vyfiletovať sami.
Ryby vypitveme, zbavíme šupín, dôkladne opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Ostrým nožom vedieme rez pozdĺž chrbtice od hlavy k chvostu, potom vsunieme nôž naplocho za žiabre a odrežeme filet od chrbtice, opäť smerom od hlavy ku chvostu. Pstruha otočíme a opakujeme rovnaký postup na jeho druhej polovici. Po opracovaní ostanú z každej ryby dva filety, ktoré pomocou pinzety zbavíme kostí, a skelet s hlavou.
 


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >