RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Restované ragú z diviačieho stehna s koreňovou zeleninouZobraziť galériu

Restované ragú z diviačieho stehna s koreňovou zeleninou

Restované ragú z diviačieho stehna s koreňovou zeleninou, červeným vínom, zahustené strúhaným perníkom

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 80 minút


Diviačie stehno (diviači krk) 800 g
Mrkva, paštrnák, zeler všetko po 150 g
Červená cibuľa veľká 2 ks
Červené víno suché 0,5 l
Červené Portské víno 1 dcl
Paradajkový pretlak 3 polievkové lyžice
Badyán 1 ks
Tymián 1 vetvička
Klinček 6 ks
Maslo 120 g
Cukor 2 polévkové lžice
Šípkový džem 100 g
Rakytník čerstvý 15 guličiek
Tvrdý perník na strouhání 1 ks
Smetana 31% 5 cl
Vývar 1 l
Jalovec 10 kuliček
Špek 80 g
Sůl, pepř dle chuti


Koreňovú zeleninu, cibuľu očistíme. Zeleninu nakrájame na plátky a potom na väčšie 5 centimetrové hranolčeky. Do rajnice dáme maslo, rozohrejeme a koreňovú zeleninu dozlatista orestujeme. Zeleninu nesolíme, nekoreníme.
Osušené a štetiniek z diviaka dôkladne zbavené mäso nakrájame na väčšie kocky 3 x 3 centimetre. Mäso dáme do misy, osolíme, okoreníme a premiešame. Necháme 30 minút odpočinúť.

Sádlo nakrájame na malé kocky, ktoré vyrestujeme v rozpálenom hrnci, pridáme cibuľu, ktorú len zosklovatíme. Pridáme mäso, tymián, badián, klinčeky, borievku a všetko dôkladne orestujeme. Restujeme približne 10 minút.

Zalejeme červeným vínom, portským vínom, pridáme cukor, paradajkový pretlak, rakytník a všetko zvaríme o ¾. Teraz pridáme šípkovú marmeládu, podlejeme vývarom a varíme skoro domäkka. 10 minút pred dovarením pridáme koreňovú zeleninu. Zelenina musí zostať chrumkavá. Omáčku zahustíme nastrúhaným perníkom.

Dochutíme podľa potreby soľou, korením a cukrom.
Podávame na peknom, predhriatom tanieri. Servírujeme ho s klasickou prílohou alebo s pečivom.

- Ak môžete, toto jedlo varíme z krku, má väčší obsah tuku, blán. To všetko sú nositelia chuti.
- Ak nezoženiete perník na strúhanie, omáčku zahustite kvalitnou zápražkou.
- Na úpravu tohto pokrmu je vhodné bariquové víno. Omáčka je plnšej chuti.
- Ak nezoženiete šípkovú marmeládu, nahraďte silným šípkovým čajom. V tomto prípade budete potrebovať viac cukru na dochutenie omáčky.
- Čerstvý rakytník môžete nahradiť rakytníkovou marmeládou, rakytníkovým sirupom.
- Diviačie mäso môžete nahradiť jelením mäsom, danielčím mäsom alebo srnčím mäsom.
- Ak máte kvalitné mäso, falošnú sviečkovicu, pekný oriešok mäso prešpikujte slaninou a ďalej pokračujte v príprave, ako je napísané

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >