RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Cuketovo – syrové cupcakesZobraziť galériu

Cuketovo – syrové cupcakes

Cuketovo – syrové cupcakes

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 80min


pevná cuketa 250 g
sušené paradajky naložené v oleji 50 g
tymián 4 vetvičky
rozmarín 2 vetvičky
bio citrón 1 ks
horský syr 50 g
múka 300 g
prášok do pečiva (10 g) 2 čajové lyžičky (zarovnané)
vajcia (veľkosť M) 3 ks
bylinkový čerstvý syr 300 g
soľ  
čerstvo mleté zelené korenie 1 čajová lyžička
sušené provensálske bylinky 2 čajové lyžičky
olivový olej + olej na vymastenie formy 5 polievkových lyžíc
polohrubá múka na vysypanie formy  
zmäknuté maslo 50 g
kajenské korenie  

 

Cukety umyjeme, očistíme, nahrubo nastrúhame a v utierke vytlačíme. Paradajky necháme odkvapkať, osušíme papierovou utierkou a nasekáme nadrobno. Bylinky operieme a utrieme dosucha. Rozmarín a tymián otrháme a nasekáme nadrobno zvlášť. Citrón umyjeme horúcou vodou, nastrúhame kôru a vytlačíme trochu šťavy. Rúru predhrejeme na 180°C. Formu na 12 muffinov vymastíme olejom a vysypeme múkou.
 
Nastrúhame si syr. Múku zmiešame s práškom do pečiva, 1 čajovou lyžičkou soli, korením, horským syrom a sušenými bylinkami. Pridáme vajcia, 100 g bylinkového čerstvého syra, olej, pripravenú cuketu, nasekané paradajky, polovicu citrónovej kôry, rozmarín a polovicu tymiánu, a všetko dohromady premiešame dohladka. Cesto rovnomerne rozdelíme do jamky na muffiny a pečieme v horúcej rúre na strednej mriežke cca 30 minút.
 
Zvyšný bylinkový syr medzitým zmiešame so zmäknutým maslom a zvyškom citrónovej kôry, ochutíme soľou, kajenským korením a trochou citrónovej šťavy.
 
Cupcakes vytiahneme z rúry a necháme 10 minút oddýchnuť. Potom ich uvoľníme z formy a necháme vychladnúť.

 ---------- 

Na každý cupcake nanesieme polievkovú lyžicu syrovej zmesi a posypeme zvyšným tymiánom. Podávame ešte teplé.

 ---------- 

Namiesto bielej múky môžeme použiť iný zdravší variant, napr. celozrnnú špaldovu.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >