RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Penne so šparglouZobraziť galériu

Penne so šparglou

Cestoviny so špargľou a petržlenom

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 20 minút


Těstoviny penne 500 g
Čerstvý mladý chřest 200 g
Artyčoky (sterilované) 200 g
Sůl,pepř dle chuti
Sušená rajčata 100 g
Čerstvá rajčata 100 g
Olivový olej 50 ml
Petrželka hladkolistá hrst


Cestoviny nasypeme do vriacej osolenej vody a varíme po dobu, akú uvádza výrobca, aby boli al dente tzv. na skus. Hotové cestoviny vylejeme a zľahka premastíme olejom.
 
Mladú špargľu zľahka vložíme do vriacej vody a necháme tak minútu povariť. Vyberieme a ihneď schladíme v ľadovej vode. Špargľu nakrájame na kúsky.
 
Na panvici rozohrejeme olivový olej a restujeme na pásiky nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané čerstvé paradajky a na väčšie kusy pokrájané sušené paradajky.
 
Potom pridáme špargľu a artičoky. Zmes osolíme, okoreníme a vložíme uvarené cestoviny. Spoločne prehodíme, pridáme najemno nakrájanú petržlenovú vňať a môžeme servírovať
Penne podáváme na peknom, predhriatom taniery.

- Hotové cestoviny môžeme posypať strúhaným alebo na tenké plátky nakrájaným parmezánom.
- Ideálne je pridať do studenej vody ešte ľad, aby sme ihneď zastavili proces varenia špargle a ten bol krásne chrumkavý.
- Ak cestoviny vkladáme do panvice so zeleninou ihneď po uvarení, nemusíme ich mastiť.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >