RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Baklažánová pizza po tureckyZobraziť galériu

Baklažánová pizza po turecky

Baklažánová pizza po turecky

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 55 minút


Baklažán 400 g
cibuľa 250 g
cesnak 3 strúčiky
hladkolistý petržlen 1 zväzok
mäta 4 lístky
jarná cibuľka 4 ks
nastrúhaná kôra z bio citrónu 2 lyžičky
olivový olej 4 lyžice
paradajkový pretlak 2 lyžice
pasírované paradajky 500 g
soľ  
čierne korenie  
mletá rímska rasca 1 lyžička
cejlonská škorica 1 lyžička
chilli vločky 1 lyžička
mletá lahôdková paprika 2 lyžičky
čersvo nastrúhaný muškátový oriešok  
cesto na pizzu 500 g

 

Baklažány umyjeme, nakrájame na centimetrové kocky, osolíme a necháme 10 minút odpočívať. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno. Bylinky a jarnú cibuľku umyjeme, otrepeme dosucha a nasekáme. Pripravíme si nastrúhanú kôru z biocitrónu.
 
Pokrájané baklažány znovu opláchneme a dôkladne vytlačíme papierovou utierkou. Na oleji speníme cibuľu, pridáme baklažán a na prudkom plameni 6–8 minút opekáme, kým baklažán nezmäkne. Pridáme cesnak a smažíme ďalšiu minútu. Primiešame paradajkový pretlak a za stáleho miešania krátko orestujeme. Vmiešame pasírované paradajky a varíme ďalších 10–15 minút do zhustnutia. Ochutíme soľou, korením, rímskou rascou, škoricou, čili vločkami, paprikou a muškátovým orieškom.
 
Rúru predhrejeme na 250 °C. Cesto na pizzu rozvaľkáme na okrúhle placky. Na každú placku nanesieme tenkú vrstvu pripravenej zeleninovej zmesi tak, aby zostal viditeľný okraj 1–2 cm. Placky pečieme vo vyhriatej rúre na strednom rošte cca 8–10 minút alebo pokiaľ okraje nezozlátnu.
 
Nasekané bylinky a jarnú cibuľku zmiešame s citrónovou kôrou a posypeme hotovú pizzu.

 ---------- 

Hotovú pizzu posypeme čerstvými bylinkami a jarnou cibuľkou zmiešanými s citrónovou kôrou, prípadne k zmesi môžeme pridať trochu citrónovej šťavy podľa chuti. Následne zarolujeme a jeme rukami.
Chladené cesto na pizzu vopred rozdelíme na štyri diely. Na pomúčenom doske vytvoríme 4 bochníčky, poprašíme múkou, prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť 30 - 60 min. Pri spracovaní, než vložíme do rúry, musí mať cesto izbovú teplotu.chu citrónovej šťavy podľa chuti. Následne zarolujeme a jeme rukami.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >