RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Arašídová polievkaZobraziť galériu

Arašídová polievka

Arašidová polievka s čili, zázvorom a restovaným Mangoldom

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 35 minút


Arašídové maslo  400 g
Olivový olej   50 ml
Cibuľa 1 ks
Zázvor    50 g
Chilli papričky   10 g
Smotana   200 ml
Kurací vývar   1,5 l
Arašídy    50 g
Mangold   150 g
Múka    100 g
Citrón    1 ks 
Soľ, korenie podľa chuti


Na olivovom oleji orestujeme cibuľu do sklovata, pridáme nakrájaný zázvor a arašidové maslo, ktoré v základe rozpustíme.
Pridáme múku a urobíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vývarom a necháme zavariť.
 
Podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme na jemno nakrájanú chilli papričku. Potom pridáme smotanu a spoločne prevaríme. Hotovú polievku rozmixujeme v mixéri alebo tyčovým mixérom, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a nakoniec v hotovej polievke ešte necháme rozpustiť lyžicu arašidového masla.
 
Pri servírovaní posypeme hotovú polievku opraženými orechami a na masle orestovaným Mangoldom.
Podáváme na peknom, predohriatom tanieri.

- Do polievky môžeme pridať aj surové posekané arašidy a potom spoločne rozmixovať.
- Hotovú polievku môžeme ozdobiť aj opraženou, na rezance nakrájanú anglickú slaninou.
- S chilli papričkou opatrne, radšej pridávajte postupne.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >