RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Zeleninová polievkaZobraziť galériu

Zeleninová polievka

Pôstna zeleninová polievka

Obtiažnosť: nízká | Porcie: 4 | Čas: 60 minut


Mrkva   100 g
Celer   100 g
Petržlen   100 g
Cibuľa   50 g
Maslo   100 g
Olej   50 ml
Hrach   50 g
Zázvor   30 g
Múka hl.  50 g
Hrebíček  3 g
Petržlenová vňať  50 g
Trebuľka   50 g
Tymián   3 vetvičky
Soľ, korenie  podaľa chutii


Nakrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu pozvoľna restujeme na masle s olejom. Po cca 5 minútach pridáme na kocky nakrájaný zázvor, namočený hrach, klinčeky, soľ a korenie. Restujeme spoločne do zlata, potom poprášime hladkou múkou, až nám vznikne hustá zápražka.

V inom hrnci si zvaríme nasekanú petržlenovú vňať, trebuľku a tymián a necháme vychladiť. Vychladeným scedeným vývarom zalejeme zápražku so zeleninou a privedieme do varu. Varíme asi pol hodiny, pokým nie je hrach a zelenina mäkká. Dochutíme soľou, korením a pri podávaní pokvapkáme olivovým olejom.

Zjemníme ešte kúskom masla.

Do polievky pri servírovaní môžeme pridať opraženú žemľu a nasekanú petržlenovú vňať.


- Polievku môžeme tiež rozmixovať a vznikne nám hladký krém.
- Ak chceme  polievku bezlepkovú, vynecháme múku a pridáme zemiaky, a spoločne so zeleninou rozmixujeme.


Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

LEGER LTB2413 LEGER
LTB2413

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >