RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Slané palacinkyZobraziť galériu

Slané palacinky

Slané palacinky s bryndzou a so slaninou

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 25 minút


Mlieko 500 ml
Vajce 2 ks
Hladká múka 350 g
Olej   100 ml
Soľ, korenie podľa chuti
Bryndza  200 g
Zak. smetana  150 g
Slanina   200 g
Cukor štipka
Pažítka 20 g


Do misky nalejeme mlieko, pridáme vajce, soľ a metličkou dôkladne rozšľaháme. Za stáleho miešania sypeme múku a vymiesime hladké cesto.

Postupne vyprážame palacinky na rozpálenej panvici z oboch strán na miernejšom ohni.

Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, nasekanou pažítkou, štipkou cukru a mletým korením.

Palacinky potrieme ochutenou bryndzou a zrolujeme.

Palacinky ozdobíme restovanou slaninou alebo oškvarkami a ešte posypeme nasekanou pažítkou.

- Namiesto pažítky nôžeme použiť hladkolistú petržlenovú vňať alebo jarnú cibuľku.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >