RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Pečený medový salátZobraziť galériu

Pečený medový salát

Pečený medový šalát z tekvice a paštrnáku

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 40 minút


Tekvica maslová   500 g
Paštrnák   500 g
Olivový olej   50 ml
Med    70 g
Ciabatta   1 ks
Slnečnicové semienka  1 lyžica
Tymian    3 vetvičky
Čerstvý špenát   200 g
   
Dresing:  
Vínny ocot   50 ml
Dijonská horčica  50 g
Olivový olej   30 ml
Soľ, korenie  
Cukor štipka

Tekvicu a paštrnák očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Dáme do pekáča, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme natrhaný tymian a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 20 minút. V priebehu pečenia obraciame.

Opečenú zeleninu vyberieme z rúry, pokvapkáme medom a navrch nasypeme natrhanú ciabattu a slnečnicové semienka. Pekáč so zeleninou vrátime späť do rúry a pečieme ešte asi 5 minút, pokiaľ sa ciabatta neopečie.

Na dresing rozšľaháme ocot, horčicu, olej, soľ, korenie a cukor. Takto pripraveným dresingom pokvapkáme opečenú zeleninu.

Špenátové lístky dôkladne vyperieme, vyskladáme na tanier a pokladieme na ne opečenú zmes.


Pokvapkáme dresingom a môžeme podávať

- Špenát preperieme naozaj veľmi dôkladne, pretože je väčšinou plný piesku.
- Bylinkami do šalátu nemusíme šetriť a môžeme ich pridať aj viac druhov.


Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

BASE LT3075 BASE
LT3075
WOOD LT3977 WOOD
LT3977
WOOD LT3981 WOOD
LT3981

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >