RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Kaprie fašírkyZobraziť galériu

Kaprie fašírky

Kaprie (rybacie) fašírky


Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 50 minút



 
Kapor   800 g
Vajcia   2 ks
Cesnak   4 strúčiky
Petržlenová vňať  30 g
Hladkolistý petržlen  
Strúhanka  50 g
Citrón  
Olej  
Soľ, korenie  



Kapra vykostíme, stiahneme z kože a čisté mäso namelieme alebo nasekáme nožom na jemno.

Namleté mäso zmiešame so všetkými ingredienciami – celými vajcami, drveným cesnakom, sekanou petržlenovou vňaťou, korením a soľou. Ak je rybacia zmes príliš riedka, zahustíme ju strúhankou, aby sa nám dobre tvarovali fašírky a pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy.

Každú fašírku potrieme olejom a vložíme na plech vyložený papierom na pečenie alebo potreným olejom.

Pečieme v rúre pri 170°C asi 20-25 minút
Kapra vykostíme, stiahneme z kože a čisté mäso namelieme alebo nasekáme nožom na jemno.

Namleté mäso zmiešame so všetkými ingredienciami – celými vajcami, drveným cesnakom, sekanou petržlenovou vňaťou, korením a soľou. Ak je rybacia zmes príliš riedka, zahustíme ju strúhankou, aby sa nám dobre tvarovali fašírky a pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy.

Každú fašírku potrieme olejom a vložíme na plech vyložený papierom na pečenie alebo potreným olejom.

Pečieme v rúre pri 170°C asi 20-25 minút
 

Do fašírok môžeme pridať pár lístkov nasekanej bazalky alebo čerstvej majoránky

- Rovnaké fašírky môžeme urobiť z väčšiny druhov sladkovodných rýb.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >