RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Vegetariánské špízyZobraziť galériu

Vegetariánské špízy

Vegetariánske špízy so syrom a mätovou omáčkou

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 40 minút


Sýr Halloumi   200 g 
Zemiaky Grenaille  300 g
Tekvica Hokaidó   300 g
Pomaranč   2 ks
Červená cibuľa   100 g
Cukor    50 g
Olivový olej   50 ml
Kyslá smotana  100 g
Biely jogurt   100 g
Mäta    2 vetvičky
Soľ, korenie  
   

Zemiačiky umyjeme a uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Vyberieme a necháme vychladiť. Tekvicu umyjeme, vydlabeme semienka a nakrájame aj so šupkou na rovnomerné kúsky. Syr Halloumi nakrájame na rovnaké kocky ako tekvicu.
 
Šťavu z dvoch pomarančov prevaríme s cukrom, pomarančovou kôrou a štipkou škorice do sirupu.
 
Striedavo napichujeme rozpolené osolené zemiačiky, syr, tekvicu a plátky červenej cibule na špíz. Hotové špízy kladieme do pekáča na papier na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom, sirupom zo zvarenej pomarančovej šťavy a okoreníme. Pridáme pár vetvičky tymianu a pečieme v rúre na 180°C cca 20-25 minút.
 
Na studenú mätovú omáčku zmiešame jogurt, kyslú smotanu a nasekanú mätu. Osolíme, okoreníme, pridáme lyžicu olivového oleja a štipku cukru

Podávame na peknom, predhriatom tanieri.

- Korenie na špízy podávame zásadne z mlynčeka, je aromatickejšie.
- Krásne voňavé špízy si môžeme vyrobiť z otrhaných vetvičiek rozmarínu, na ktoré napicháme uvedené suroviny.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >