RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


JahelníkZobraziť galériu

Jahelník

Hubový jahelník

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 8 | Čas: 70 minút


Pšeno  300 g
Sádlo   100 g
Cibuľa 100 g
Huby čerstvé  300 g
Kmín   10 g
Vajcia 3 ks
Ricotta   200 g
Cesnak   3 stroužky
Majoránka  20 g
Pór   100 g
Parmezán  50 g


Pšeno zalejeme studenou vodou a dôkladne ho premasírujte rukami a prepláchnite. Necháme ho odkvapkať, potom zalejeme vodou, osolíme a varíme na miernom plameni asi 10 minút. Potom stiahneme zo sporáka a necháme cca 15 minút dôjsť.
 
Rúru predhrejeme na 170 °C.
 
Čerstvé huby nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame na kocky a v rozpálenej panvici na oleji orestujeme do sklovata. Pridáme huby, soľ, korenie, rascu a spoločne podusíme.
 
Mäkké pšeno a huby spoločne premiešame, pridáme žĺtky prešľahané s ricottou, prelisovaný cesnak a majoránku. Osolíme a vmiešame sneh z bielkov a nakrájaný pór.
 
Zmes narovnáme do vymastenej formy, posypeme syrom a pečieme v rúre asi 15 minút do zlatista

Jahelník môžeme podávať teplý alebo studený.

- Ak nemáme čerstvé huby tak použijeme sušené, ktoré namočíme do vlažnej vody a potom chvíľku povaríme

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >